24 weken zwanger – tweede trimester

24 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

23 mrt 24 weken zwanger – tweede trimester

Daar zijn we weer! Nu 24 weken zwanger. Ik heb nog steeds geen klagen. Merk alleen wel dat als ik een stuk ga lopen, in een iets te hoog tempo (lees: mijn moeder’s gestrekte draf), dat ik dan last van steken in mijn rechterzij krijg. Ik moet dan echt gaan zitten en vervolgens duurt het een tijdje voor de pijn wegtrekt. Ik maakte me daar aanvankelijk nogal zorgen over, maar herken het nu als iets te enthousiast bewogen te hebben.

Dat dit kleine meisje nogal beweeglijk is, dat heb ik inmiddels al meerdere keren gemeld. Dat is ook deze week weer zo. Er zijn nachten dat grote zus bij mij in het grote bed ligt, omdat ze niet kan slapen, en me in haar slaap ligt te schoppen. Tegelijkertijd is kleine zus bezig om me aan de binnenkant eens flink onder handen te nemen. Gezellig. Zo blijft slapen een hele uitdaging.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Mooi zwanger

Het klinkt misschien een beetje gek, vooral omdat ik het zelf zeg, maar ik keek gisteren eens in de spiegel naar mijn lichaam. Dit klinkt op zich niet zo vreemd, maar in mijn geval is dat best bijzonder. Ik doe dit namelijk zelden, meestal kijk alleen naar mijn hoofd omdat ik er wat op wil smeren, maar dit keer keek ik eens wat beter. En eigenlijk vond ik mijn lijf wel heel mooi. Ik kwam tot de conclusie dat ik met deze 24 weken zwanger op de teller best mooi zwanger ben. In tegenstelling tot de eerste weken van de zwangerschap, want toen hing ik er niet bij. Ik heb nu een bescheiden buikje dat naar voren prikt en ben erg blij met mijn tijdelijke borsten. Fijne bijkomstigheid.

Bloedneuzen

Ik heb ’s nachts nog steeds last van bloedneuzen, dat zal ook wel niet meer ophouden tot ik bevallen ben. Al is bloedneus misschien een groot woord. Maar als ik ’s ochtends mijn neus snuit dan komt er bloed mee. Geen halszaak verder, maar van mij mag het wegblijven.

Verder geen spannende ontwikkelingen, voor zover ik dat zelf kan bepalen. Geen nieuws is goed nieuws, moeten we maar denken.

Bye-bye, 24 weken zwanger! Hallo, 25 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie