23 weken zwanger – tweede trimester

23 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

18 mrt 23 weken zwanger – tweede trimester

23 weken zwanger alweer en ik eet zoveel chocolade dat er wel een permanent blije baby uit moet komen straks. Of in ieder geval eentje die afkickverschijnselen zal vertonen als blijkt dat er geen chocolademelk uit mijn borsten komt. Arm ding.

Ook mijn energieniveau is prima. Ik voel me wat dat betreft echt uitstekend. Zo’n verschil met de vorige keer. Al moet ik niet vergeten dat ik toen fulltime werkte en tegen het eind van de zwangerschap nog parttime. Logisch dat je dan vermoeider bent.

Trappelzakboogie

De kleine begint steeds iets venijniger trapjes uit te delen. Haar grote zus deed dat ook, alleen volgens mij pas later in de zwangerschap. Ben bang dat als ze nu al zo hard trapt dat ik over een paar weken bont en blauw ben.

Verder gaat alles nu ik 23 weken zwanger ben zo zijn gangetje. Ik heb dus niet heel veel te melden. Beetje saai, maar het is niet anders. Slapen doe ik niet heel vast ’s nachts. Ik slaap licht en ben vroeg wakker. Daar komt bij dat de baby de hele dag en nacht door wel aan het trappelen is. Moet dat kind nooit slapen? Dat belooft wat.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Ik had gelezen dat het beter voor de baby is als je op je linkerzij slaapt. Dan blijkt de toevoer door de navelstreng op zijn best te zijn. Als ik het tenminste goed onthouden heb. Dat geheugen van me blijft een moeizaam ding. In ieder geval was de strekking: slaap op links. Ik probeer erop te letten, maar slaap ook zo graag rechts.

De echoscopiste had ons al gewaarschuwd dat we wel traphekjes mogen aanschaffen met dit exemplaar. Toch heb ik altijd begrepen dat een actieve baby in de buik geen actieve baby buiten de buik hoeft te zijn. Nou ja, een voordeel, we hebben al traphekjes.

Bye-bye, 23 weken zwanger! Hallo, 24 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie