22 weken zwanger – tweede trimester

22 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

08 mrt 22 weken zwanger – tweede trimester

22 weken zwanger en nog geen spannende ontwikkelingen. Niet spannend is goed, dus ik ben er maar blij mee. Begin wel te merken dat ik toch echt zwanger ben. Scheren ‘down there’ wordt wat meer een uitdaging en mijn schoenen strikken ook. Het is best nog een bescheiden ‘baby bump’, maar ik draag duidelijk naar voren. Ben heel lokaal zwanger.

Op appèl

Moest met inmiddels peuterdochter naar het consternatiebureau. Was een aangenaam bezoekje deze keer. Aardige dokter, dochterlief deed redelijk goed wat er van haar verlangd werd, dus ik mag niet klagen. Ze had het er alleen zo naar haar zin dat ze er niet meer weg wilde. Ik heb haar tegenstribbelend in de wagen moeten hijsen en om moeten kopen met een stukje appel, wat maar half lukte.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Vond het best gek dat de dokter vroeg of ze al een woordje sprak. Woordje?! Ze houdt niet op! Zonder er een oordeel over te willen vellen, maar er zijn dus kinderen die met twee jaar nog niet praten. Bij mij in de familie zijn we allemaal nogal verbaal ingesteld (mijn moeder zegt dat ze in haar graf nog zal liggen kletsen), dus het had me verbaasd als onze dochter een zwijgzaam typje was geweest. Is ze dus ook niet. Buiten heel veel losse woorden of combinaties van woorden, zegt ze dingen als: ‘Wat/wie is dat dan?’ Ongeacht of het over personen of dingen gaat. Een kniesoor die daar op let… En ‘Kan ik al selluf’, wat in de praktijk soms een tikkie zelfoverschatting blijkt, dat selluf doen. Maar spraakzaam is ze zeker. Ze staat ook zingend op en gaat zingend naar bed, waarbij de teksten toch heel herkenbaar uit haar snaveltje rollen. Klein drakenmeisje.

Dochterlief blijkt al dik 11 kilo te wegen. Lekker goed voor mijn verweekte skelet, dat optillen van haar. En ze is nog wel eens een beetje lui met traplopen, tenminste, als het haar uitkomt… Zolang ik er maar geen blijvende schade aan overhoud.

Ongemakjes

Maar goed, dus geen spannende dingen te melden met 22 weken zwanger. Wel last van aambeien, maar dat er bloed vloeit is slechts met vlagen. Ik blijf schrikken, want ik moet toch elke keer weer even bepalen uit welk gat het afkomstig is… Ook regelmatig last van bloed in mijn neus, vooral ’s ochtends, maar ook dat is niets nieuws. Herken ik van de vorige zwangerschap. Maak ik me maar niet sappel om.


Bye-bye 22 weken zwanger! Hallo, 23 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie