21 weken zwanger – tweede trimester

21 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

02 mrt 21 weken zwanger – tweede trimester

21 weken zwanger en deze week stond in het teken van de 20 weken scan, aangezien we er afgelopen vrijdag voor de kat zijn start zaten. Maar goed, kan gebeuren en als goedmakertje kregen we een DVD van de scan mee. Daar zei ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen, helemaal omdat papa er niet bij kon zijn. Echt zenuwachtig was ik niet en volgens mij was ik dat de vorige zwangerschap wel een beetje. Toen hadden we de miskraam nog redelijk vers in onze herinnering, dus een beetje een verkrampte zwangerschap was het wel.

Ik ging liggen en was er klaar voor om alleen maar positieve geluiden te horen. De echoscopiste vroeg nog of ik het geslacht wilde weten. Dat wilde ik wel, maar dat moest op een briefje geschreven worden, omdat ik ‘s avonds samen met papa erachter wilde komen of onze dochter een klein broertje of een klein zusje zou krijgen.

Uitvoerig werd ons kindje bestudeerd. In mijn beleving uitvoeriger dan bij onze dochter, maar misschien vergis ik me. Hartje, slagaders, organen, hersenvocht, hoofdomvang, alles passeerde de revue en bij elke keer dat ze ‘mooi’ of ‘prachtig’ zei kon mijn moeder weer een beetje ademhalen. Oh ja, en ik was natuurlijk ook heel blij. 😉

LogoSmallJPG601x121 (1)

Wielrenkuiten

We zagen gespierde beentjes, hetgeen me niet verbaast, gezien het voortdurende getrappel dat ik rond mijn navel voel. Ze adviseerde me dan ook om traphekjes voor deze actieve spruit aan te schaffen. Ze zei dat de baby nu met krap 21 weken al bijna 400 gram woog. Al? Bij een afmeting van ongeveer 25 cm, is het nog een erg scharminkelig ding, vind ik. Het kindje heeft dezelfde wipneus als onze dochter. Duidelijk familie. Oh, en er zaten al haartjes op het koppie! 

De hele tijd had de echoscopiste het over ‘hij’ als ze over de baby sprak. Tot ze het geslacht op een briefje had geschreven en we er ineens op kwamen of de baby niet gestrest was daar in die buik. Ik heb zelf namelijk wel nogal last van stressgevoelens op het moment en het kindje is wel erg actief. Nee, ze (ZE?!) was gewoon een actieve baby, die er zin in had. Geen verkrampt nekje. Ik hoop dat ze daar inderdaad zinnige uitspraken over kunnen doen, maar het stelde me in ieder geval enorm gerust.

Of ze zich nu versprak of dat het toeval was, ik weet het niet, maar het vermoeden dat het een meisje is, werd nu wel versterkt. Mijn moeder was de slip of the tongue overigens niet opgevallen, dus misschien zocht ik dingen die er niet waren. Het briefje brandde in mijn zak toen we naar huis gingen, maar ik moest nog even geduld hebben…

Bye-bye 21 weken zwanger! Hallo, 22 weken zwanger!

21 weken zwanger - Mamagooitheteruit

geen reacties

geef een reactie