20 weken zwanger – tweede trimester

20 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

25 feb 20 weken zwanger – tweede trimester

20 weken zwanger en we zijn alweer op de helft! Wauw, het vliegt echt voorbij deze keer. Waarschijnlijk omdat ik zoveel andere dingen aan mijn hoofd heb, dat ik gewoon geen tijd heb om erbij stil te staan. Ik heb best wel wat energie. Meer dan de vorige keer, lijkt het.

Verloskundige

We hadden weer eens een afspraak bij de verloskundige. Ze zei dat ik alweer 20,2 weken zwanger was. Gek genoeg dacht ik dat ik pas 19 weken zwanger was. En dat terwijl ik elke week een blogje over mijn zwangerschap fabriceer. Dat geheugen van mij blijft een ding… Na wat routinevraagjes werd de doppler op mijn buik geplant en konden we weer even naar het langsdenderende treintje luisteren. De baby besloot wel lekker weg te duiken als hij/zij de doppler op ’t koppie kreeg. Eigenwijsje.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Verder was grote zus deze week jarig, dus er moest getrakteerd, gezongen en gevierd worden. Haar verjaardag was geslaagd en ik daarna gesloopt. Daaraan merk ik dan weer wel dat ik zwanger ben. Zo erg had ik me nu ook weer niet ingespannen, dacht ik. Maar goed, het huis moest natuurlijk wel toonbaar gemaakt worden en dat terwijl er net nieuw laminaat gelegd is en werkelijk overal stof lag. Ben wel enorm blij met het resultaat. Nu nog de laatste puntjes op de “i” qua keuken.

20 weken echo

Deze week was uiteraard ook de 20 weken echo gepland (wanneer anders?). Mijn moeder en ik zaten braaf te wachten voor de afspraak, bleek dat ze me hadden afgebeld. De echoscopiste was niet goed geworden. Dat kan gebeuren en is natuurlijk vervelend genoeg voor de beste mevrouw, maar teleurgesteld waren we wel. Ik heb altijd gedacht dat mijn vriend vader zou worden van twee dochters. Toch hebben we deze zwangerschap samen het idee dat het een jongetje wordt. Ik ben er alleen niet 100% van overtuigd. Dat was ik de vorige keer wel. Het kan dus nog alle kanten op. De acupuncturiste denkt overigens dat het een meisje wordt. Spannend!

Bye-bye, 20 weken zwanger! Hallo, 21 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie