19 weken zwanger – tweede trimester

19 weken zwanger - mamagooitheteruit

19 feb 19 weken zwanger – tweede trimester

En daar tik ik toch maar mooi de 19 weken zwanger aan. De zwangerschap kabbelt voort en de baby trappelt zich een ongeluk. De zwangerschap mag dan een beetje aan me voorbijgaan, maar dit kindje doet er echt alles aan om opgemerkt te worden. Het is nu al een klein aandachttrekkertje.

Bert, ik heb zo’n vreselijke doggggst

Met de kwalen gaat het redelijk. De gifsmaak in mijn keel steekt zijn kop nog steeds op gezette tijden op. Maar momenteel heb ik vooral doggggst. Óf ik eet te zout, óf het is een zwangerschapskwaal. Hoe het ook zij, er valt niet tegenaan te drinken. Met als gevolg dat ik regelmatig naar de wc drentel en er tegenwoordig ’s nachts ook even mijn bed voor moet verlaten. Ach ja, moet ik er niet uit vanwege het ene kind dan wel vanwege het andere…

LogoSmallJPG601x121 (1)

Voedsel

Hele rare voedselvoorkeuren heb ik met 19 weken zwanger (nog) niet. Wel eet ik nog steeds liever een kaasbroodje dan een broodje kaas. Ik eet ook zoveel croissantjes dat ik er vloeiend Frans van ga spreken. Wat nieuw is, is mijn voorkeur voor mandarijntjes. Ik heb normaal niks met mandarijntjes. Dat gepiel met die stinkende schil en witte sliertjes. Ik eet liever rood fruit. Maar goed, als dreumesdochter een mandarijntje eet, zij is er namelijk wel dol op, snaai ik nu een partje mee. Kabouterdochter slaat met lede ogen gade hoe de mandarijnenpartjes niet in haar rapie, maar in die van mama verdwijnen. Sorry hoor, kleine broer of zus moet ook goed eten. Ik doe het al minder goed dan de vorige keer…

Zzzzzzzlaap

Slaapjes pak ik nu ook overdag. Ik kan best tegen de slaap vechten hoor, maar eraan toegeven is wel zo prettig en ik geloof ook goed voor de baby. Het komt er niet elke dag van, want met ronddrentelende werklui in huis lig ik toch niet zo lekker, maar een paar keer per week toch zeker wel. Het heeft ook zo zijn voordelen om Toos Werkeloos te zijn tijdens je zwangerschap…

Buikie

De buik is nog steeds geen jetser, maar de baarmoeder groeit goed en dat is het belangrijkste. Volgende week mogen we weer fijn even binnenkijken en horen we het geslacht. Spannend!

Bye-bye, 19 weken zwanger! Hallo, 20 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie