18 weken zwanger – tweede trimester

18 weken zwanger - Mama gooit het eruit

11 feb 18 weken zwanger – tweede trimester

Jeetje, 18 weken zwanger alweer. De kleine laat goed merken dat hij/zij er is. De hele dag (en nacht) door voel ik ploepjes. Het is gek, want bij de vorige zwangerschap vond ik dat getrappel helemaal niks. Misschien omdat grote zus iets venijniger trapte dan dit kindje, ik weet het niet. Grote zus zat vaak als een soort kikker in mijn liezen te trappen. Niet dat het pijnlijk was, ik ervoer het alleen op de een of andere manier als onprettig. Zal wel met mijn mentale toestand te maken hebben gehad.

Nu voel ik het getrappel wel een stuk eerder, maar het lijkt het ook onschuldiger. Ik kan het niet uitleggen, maar er is een verschil. Misschien het verschil tussen jongens- en meisjesgetrappel? Ik slaap nog steeds als een dweil, dus ik heb in ieder geval alle tijd om het getrappel te registreren.

Kid’s world

We zijn met zijn drietjes naar Delft geweest, zodat dochter in de ballenbak kon en kon springen op het springkussen. Ze had het enorm naar haar zin. Vooral die slurf die ballen opzoog, verzamelde in een reservoir en in een keer liet vallen, was een topper. Ik ben er ooit eerder met haar geweest, maar toen was ze echt nog iets te klein. Veel verder dan de ballenbak zijn we toen niet gekomen. Zelf heb ik het springen maar achterwegen gelaten. Die 18 weken buik begin ik steeds minder te kunnen negeren. Weet ook niet of het zo goed is voor de baby dat geklots. Wordt ‘ie straks zeeziek.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Sinterklaas

We hebben voor het eerst echt Sinterklaaas gevierd met onze kruimel en opa en oma. We hadden niet veel cadeautjes, maar er zat overal een gedichtje bij. Dreumesdochter kreeg een pratende Peppa Pig en een pop (jawel!). Oma had er op de valreep toch eentje gevonden. Het is een donker popje en ziet er vrij natuurlijk uit. Geen wimpers tot aan het plafond of paarse ogen.

Dochterlief is er weg van. Het speentje moet erin en –uit. Net als de fles. Het outfitje moet ook steeds aan en uit. Kortom, ze is er maar druk mee. Verder had ze nog wat doosjes gekregen in verschillende vormpjes waar ze dingen in kon stoppen. De pop is een hit en met de rest wordt met vlagen gespeeld. Prima hoor.

De familie kreeg van mij sportsokken. Nuttig en fijn om een beetje een afzeikgedicht bij te maken. Het ging toch om het idee dat er een klein bergje pakjes lag. We hebben ook een cadeautje voor de baby gekregen van die lieve, goede Sint. Een simpel doosje waar muziek uit komt. Kabouterdochter vond het maar wat mooi, dus ik betwijfel of de baby ooit de kans zal krijgen er zelf van te genieten. Denk dat het doosje tegen die tijd al overleden is.

18 wekenbuik

Mijn buik lijkt met 18 weken zwanger deze keer eerder vorm te krijgen dan de vorige zwangerschap. Het is nog steeds zo dat het van bovenaf al heel wat lijkt en van opzij nog lachwekkend bescheiden is. Nauwelijks iets van te zien. Maar goed, alles is al een keer eerder uitgelubberd geweest, dus het zou ook niet gek zijn als hij nu toch wat sneller groeit. Verder is 18 weken net zo niet spannend als 17 weken zwanger zijn. 

Bye-bye 18 weken zwanger! Hallo, 19 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie