17 weken zwanger – tweede trimester

17 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

04 feb 17 weken zwanger – tweede trimester

17 weken zwanger bleek ook geen spannende week. De kleine trappelt er lustig op los, dus dat is prettig. Maar verder ben ik zo druk met de verbouwing dat ik af en toe nog steeds vergeet dat ik zwanger ben. Het buikje blijft bescheiden, ik slaap er ook nog gewoon op. Al let ik er wel op dat ik ook op mijn zij lig en dan met name op links, want dat schijnt beter voor de baby te zijn.

Er stond weer een bezoekje aan de verloskundige op het programma. Ze hadden het echo-apparaat nog staan en er werd ons weer een kijkje in de baarmoeder gegund. Vriendlief zat in het buitenland, dus mama was mee. Ik kreeg een extra lange sessie, omdat de verkoopster van het apparaat er ook was en even mee wilde gluren. Dit resulteerde in beelden van de kleine vanuit alle hoeken en gaten. Nou ja, niet alle, want de verloskundige vroeg of ik het geslacht al wilde weten, want dat kan als je 17 weken zwanger bent, maar dat wilde ik niet. Ik wil graag dat mijn vriend erbij is, zodat we het samen horen, maar ook wil ik nog iets hebben om naar uit te kijken.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Echo, echo, echo…

De 20 weken echo is al spannend genoeg. Wat je dan wilt horen is dat alles goed is met de uk en dan als beloning het geslacht. Mijn moeder ontplofte bijna van de spanning. Zij had het wel graag willen weten onder het mom van: dan kan ik gericht voor kleertjes kijken. Ja, jammer mamaatje, maar je moet nog even geduld hebben. Ik weet ook nog niet of ik het meteen aan de grote klok wil hangen. Het voelde de vorige keer alsof ik iets heel priv├ęs prijsgaf. Een geheimpje van ons tweetjes. Maar goed, de ouders mogen het natuurlijk wel weten. Verder moet ik er nog even over nadenken.

De verloskundig moest voorzichtig te werk gaan, om niet toch het geslacht vol in beeld te brengen. Nu vraag ik me af of ik het dan herkend zou hebben, maar laten we dat maar niet testen. Ik dacht al dat ik wat voorbij zag flitsen dat mijn vermoedens van een jongetje bevestigde, maar goed, wat weet ik? De acupuncturist, die het op basis van de hartslag van het kindje, het de vorige keer goed had (net als mijn eigen voorgevoel overigens) bevestigde in eerste instantie mijn vermoeden, maar ging daarna toch twijfelen en zei dat ze er nog geen echte uitspraak over kon doen. Het blijft dus nog even een verrassing. Vriendlief had het achteraf best al willen weten, maar ik vind dat iets van ons samen.

In het kader van de zwangerschapssymptomen heb ik weer wat nieuws. De misselijkheid is minder, maar nu hebben veel voedingsmiddelen ineens zo’n giftige nasmaak, die ik maar niet weggespoeld krijg. Hij blijft zo heerlijk de hele dag in mijn keel hangen. Ach ja, de geneugten van het zwanger zijn…

Bye-bye 17 weken zwanger! Hallo, 18 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie