16 weken zwanger – tweede trimester

16 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

28 jan 16 weken zwanger – tweede trimester

16 weken zwanger alweer. Deze zwangerschap gaat een beetje aan me voorbij. Ik ben druk met de uk die wel al hebben en een kleine verbouwing. Geen tijd om stil te staan bij hoever ik (of de baby) nu wel niet is. Ik vergeet soms gewoon dat ik zwanger ben. Maar eet ik door alle drukte te lang niet dan weet ik ineens weer heel goed dat er weldegelijk iemand in mij groeit en bloeit.

Labiel als een deur

16 weken zwanger en ik jank om alles. Mooie dingen, ontroerende dingen, nare dingen, grappige dingen, er hoeft maar iemand een scheet te laten en mijn ogen lopen vol. Nou gebeurt er momenteel genoeg in de wereld om permanent natte ogen van te hebben, maar toch. Zo’n emotioneel weekdier als ik nu ben, was ik voorheen echt niet.

Trippel trappel…

Zoals Sinterklaas in deze tijd van het jaar op het dak trippel-trappelt, zo trappelt die kleine regelmatig flink in mij. Er is geen pijl op te trekken waar de uk opduikt. Hij/zij schiet vanachter het schaambot naar links, om vervolgens rechts ook nog wat porren of trappen uit te delen. Het is duidelijk een actief klein ding. Net als grote zus.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Nachtrust

Slapen doe ik nog steeds ontzettend licht. Fijn dat mijn lichaam zich vast voorbereid op de komst van de uk, maar het had van mij iets later mogen beginnen. Ik win nu echt niks bij slecht slapen. De verbouwing geeft me genoeg kopzorgen om de nacht met open ogen door te kunnen brengen. Maar goed, ik klaag niet hoor! 😉

Gemoedstoestand

Nu met 16 weken zwanger de misselijkheid minder is, is mijn humeur ook een stuk opgekalifaterd. OK, behalve toen ik gisteren om kwart over zes ’s ochtends op moest, omdat ik om zeven uur in mijn eigen huis verwacht werd. Ik had geen ochtendhumeur toen ik opstond, behalve dan de rest van de dag…

Niezen

Ik ben van plan met een vriendin naar een voorstelling van een cabaretier te gaan. Hopelijk zoeken we er eentje uit die niet té grappig is, want mijn sluitspier is ontzettend onbetrouwbaar. Ook niezen kan ik beter niet doen. In ieder geval niet met een volle blaas… Ach ja, de geneugten van het zwanger zijn. 😉

Bye-bye, 16 weken zwanger! Hallo, 17 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie