15 weken zwanger – tweede trimester

15 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

18 jan 15 weken zwanger – tweede trimester

15 weken zwanger kabbelde voorbij. Er gebeurde werkelijk niks interessants, qua zwangerschap dan, totdat ik bij mijn ouders ging eten omdat bij ons de keuken eruit is gehaald. Op zich niks geks gegeten, wel een kiwi toe en dat kan soms leiden tot darmen die van slag raken, helemaal nu ik 15 weken zwanger ben. Dat bleek dus ook het geval. Verder zocht ik er nog niks achter.

Naarmate de avond vorderde ging ik me steeds iets beroerder voelen. Nog steeds gaf ik de kiwi de schuld, al begon ik licht te twijfelen aan de rijst met groente die ik gegeten had. Ik begon inmiddels ook misselijk te worden. Misselijker dan ik de laatste paar dagen was geweest, want eigenlijk ging het best goed met de misselijkheid. Dat realiseer je je pas als er ineens weer iets verandert in je toestand. De misselijkheid leek wat te zijn afgenomen. Alleen onbreekt de eetlust nog.

Voedselvergiftiging?

Het begon met diarree. Als het daarbij was gebeleven, had ik me gelukkig geprezen. Maar het duurde niet lang voor het noodemmertje werd aangerukt. Voor je weet maar nooit… Vrij snel daarna had ik hem voor de eerste keer nodig. Daar kwam de rijst met groente voorbij. Oh nee, dus toch! Ik zal toch geen voedselvergiftiging hebben? Dat schijnt namelijk niet zo goed te zijn als je zwanger bent.

Hierna had ik met tussenpozen het emmertje nog drie keer nodig. De laatste keer zag ik het hapje spaghetti voorbij komen dat ik van dochterlief voorgeproefd had. Dit gaf me de hoop dat ik het ergste gehad had. Gelukkig was dit ook inderdaad zo.

Toch was ik er niet van overtuigd dat het voedselvergiftiging was. Ik had toch niks gegeten dat over de datum was? Maar zeker weten dat je niks gesnaveld hebt dat bedorven was, doe je wellicht alleen als je zelf de groente en fruit vers uit de grond trekt of van de boom schudt. En dan nog…

LogoSmallJPG601x121 (1)

Verdwijnende symptomen

De dag erna kwam ik erachter dat er momenteel buikgriep heerst. Ah… Blij dat het waarschijnlijk toch geen voedselvergiftiging is geweest. Maakte me wel zorgen dat het samenkrampen van mijn maag misschien nog invloed op de baby heeft gehad. Helemaal toen ineens wat zwangerschapssymptomen begonnen te verdwijnen. Mijn borsten waren de dag na het vier keer opnieuw kunnen genieten van mijn avondmaal ineens niet meer gespannen. Oh, jee. Het zal toch niet misgegaan zijn? Ik heb sinds mijn eerste zwangerschap toch een beetje een trauma overgehouden aan plotseling verdwijnende symptomen. Voorzichtig bereidde ik mijn moeder al voor.

’s Middags had ik een afspraak bij de acupuncturist en die kon gelukkig het hartje van het kindje voelen. Zij vertelde ook dat je rond week 16 in een andere fase van je zwangerschap belandt, waarin je lichaam veranderingen ondergaat. Dat mijn lichaam sowieso iets aan het veranderen is, zie ik aan het licht bollende buikje waar ik nu op neergluur. Van de zijkant zie je nog bar weinig, maar van boven lijkt het best al wat. Vind ik zelf dan.

Bye-bye 15 weken zwanger. Hallo, 16 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie