14 weken zwanger – tweede trimester

14 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

12 jan 14 weken zwanger – tweede trimester

Met 14 weken zwanger zouden we de uitslag krijgen van de combinatietest, althans, zo dachten wij. Het werd donderdag en we hoorden niets. Het spreekwoord zegt: geen nieuws is goed nieuws, maar helemaal erop vertrouwen durfden we toch niet. Wat als ze ons vergeten waren? Of dat ze pas bellen als ze spreekuur hebben? Dan kan het nog alle kanten op.

Uiteindelijk heb ik tot maandag gewacht en toen toch maar even zelf gebeld. Degene die de telefoon op nam, ging voor me op zoek. Ze zag na een -in mijn beleving- best lange stilte dat er stond: uitslag OK. Dat was uiteraard erg prettig om te horen, maar de achterliggende percentages wilde ik toch ook graag weten. Ik ben natuurlijk minder gerust op een goede afloop met een uitslag 1:201, ook al wordt dat nog steeds gezien als geen extra risico, dan met 1:5000. Weet niet eens of dat laatste op mijn leeftijd überhaupt nog wel mogelijk is.

Anyway, de verhoudingen zaten grotendeels in de duizendtallen en zoiets hadden we bij onze dochter ook. Al waren de duizendtallen nu wel iets minder overtuigend dan de vorige keer. Maar dat is niet zo gek. Mijn eieren hebben per slot van rekening inmiddels alweer twee jaar langer stof liggen vangen… En dit vege lijf ook. Ik weet dat de combinatietest slechts een indicatie is, maar ik geloof niet dat ik nu nog de dringende behoefte voel om verder te testen. En áls, dan mag ik wel opschieten.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Verlate pubertijd

Dat ik er niet mooier op word als ik zwanger ben, dat heb ik wel geaccepteerd. Dat ik ineens weer onder de jeugdpuistjes zit, is wel nieuw. Ik denk dat ik met gemak door kan gaan voor een van mijn ex-leerlingen, pukkelmatig dan. Ik vermoed dat dit komt door mijn recente dieet van boterhammen met pindakaas en smeerkaas (niet op hetzelfde sneetje natuurlijk, waar zie je me voor aan?). Normaal eet ik smeerkaas, in dit geval La Vache Qui Rie-achtige smeersels, alleen als ik op vakantie ben. Meestal uit pure ellende, maar smaken dat het me dan doet! Weet niet wat momenteel de overeenkomst is, want ik voel me allerminst in vakantiestemming… Al moet ik eerlijk zeggen dat ik me de laatste dagen echt wat beter voel.

Ze zeggen dat een dochter de schoonheid aan haar moeder onttrekt. Nou, als dat zo is dan levert ze geen half werk! Nog voor ik voor de tweede keer (eigenlijk derde) zwanger was, verwachtte ik dat ik weer een meisje zou krijgen. Maar nu het eenmaal zover is, denken mijn vriend en ik allebei dat het een jochie wordt. Hiervoor hebben we geconcentreerd koffiedik gekeken en zeer aandachtig aan ons water gevoeld, maar daarom zijn we niet minder benieuwd of het klopt. Nog een paar weken wachten dan weten we meer.

Doornroosje

Zeker met 14 weken zwanger, maar eigenlijk al vrij snel toen ik zwanger was – al viel het me niet direct op – slaap ik als een dweil. Ik ben nooit een vaste slaper geweest, maar nu slaap ik geen nacht meer door. Komt het niet omdat kabouterdochter midden in de nacht wel een mooi tijdstip vindt om om een dubbele high five te vragen dan wel omdat ik elke nacht standaard uit mezelf rond 4 uur wakker word. En dan zeggen ze dat je voor de bevalling zoveel mogelijk moet proberen te slapen, want daarna… Ja, ja, ik weet het! Ik wil ook wel, maar het lukt niet!

Bye-bye, 14 weken zwanger! Hallo, 15 weken zwanger!

geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.