10 weken zwanger – eerste trimester

10 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

15 dec 10 weken zwanger – eerste trimester

Joechei, we tikken de 10 weken zwanger aan! Zoals ze zeggen dat elke wee die je gehad hebt er eentje is die niet meer terugkomt, zo is ook elke week een week die ik minder lang zwanger hoef te zijn. Ik word er vrolijk van. Ok dat is ietwat overdreven, een klein beetje minder chaggie.

Ik heb nog steeds moeite met voedsel in het algemeen, maar waar ik spontaan zin in kreeg was een boterham met berliner. Heerlijk een plakje verse berliner op een wit broodje. Hier heeft mijn baby qua voedingswaarde niks aan, ik weet het, maar ik eet ook echt wel bruin brood hoor. Met hele lange konijnentanden. Het jammere van berliner is dat je er maar maximaal een boterham per dag mee mag. Boehoe! Het smaakt zo naar meer!

Verder was deze week allerminst spannend. Ik ploeter me door elke dag, al dan niet met mijn ogen open. Ben blij als er weer een op zit en ik kan gaan slapen, in de hoop dat de volgende dag een wat betere gaat zijn. Ik moet bekennen dat ik al een paar iets minder slechte dagen achter elkaar heb gehad. Scary. Het kan ook natuurlijk zijn dat ik aan deze toestand gewend begin te raken.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Schuldgevoel

Ik moet zeggen dat ik me ook een beetje schuldig voel. Ik heb namelijk het idee dat ik minder goed voor dit kindje zorg dan voor onze dochter toen ik zwanger was. Ik ben iets makkelijker geworden met eten. Ik ben namelijk al blij als er iets naar binnen gaat. De vorige keer heb ik helemaal geen orgaanvlees gegeten en snoepte ik nauwelijks. Ik hield de chocomelkinname op zo’n klein meeneempakje per dag en dat was pas halverwege de zwangerschap als ik het me goed herinner. Nu ben ik 10 weken zwanger sla ik er twee per dag achterover, omdat ik dit keer wat meer wil aankomen dan de vorige keer, zodat ik geen roofbouw meer op mijn arme lichaam pleeg met het borstvoeden, maar vooral omdat ik het momenteel gewoon een van de weinig lekkere dingen vind. Volgens mij is er ook al een stukje roze vlees naar binnen gegaan, het bloed droop er echt niet meer uit, maar ik kon mezelf niet motiveren om dit laatste stukje dat aan mijn oog ontsnapt was, opnieuw te gaan staan bakken. Ben ik nu een slechte mama in spé? Ik word er ook zo moe van om elk hapje dat ik in mijn mond steek uitvoerig te bestuderen.

Bloed prikken

Ik heb inmiddels ook bloed laten prikken in het ziekenhuis waar ik wil bevallen. Voor mij geen thuisbevalling. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Ik wil graag dat alles wat eventueel nodig mocht zijn om mijn kindje veilig op de wereld te helpen binnen handbereik is. Erg aardig vond ik ze in het ziekenhuis niet. De verpleegster achter de balie stelde me allemaal vragen over mijn zwangerschap, maar een ‘gefeliciteerd’ kon er niet af. Het is ook geen verplichting, maar komt wel zo aardig over. Zoiets helpt mij er ook aan herinneren dat ik mijn handjes dicht mag knijpen dat ik weer zwanger mag zijn. Maar wie ben ik?

10 weken zwanger en ik vind er nog steeds weinig aan. Op het kinderdagverblijf zei een van de leidsters dat bij een tweede zwangerschap je lichaam sneller aan de veranderde hormoontoestand went. Ik hoop dat toch zo, maar wil me er niet teveel aan vastklampen. Ik zou ook wel eens willen weten hoe het is om te kunnen genieten van mijn zwangerschap. Maar goed, ik mag blij zijn dat inmiddels 10 weken zwanger ben. Nog maar 30 te gaan! 😉

Bye-bye, 10 weken zwanger! Hallo, 11 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie