10 redenen waarom zwanger zijn zuigt

10 redenen waarom zwanger zijn zuigt - mamagooitheteruit

25 dec 10 redenen waarom zwanger zijn zuigt

1. Ik heb een chronisch katergevoel, vaak met koppijn, maar zonder nadorst. Vind het nogal afzien voor een avondje lol…

2. Omdat van die goedbedoelende mensen zeggen dat je er toch maar zoveel mogelijk van moet genieten. Dat zeg je toch ook niet tegen iemand met een zware kater?! Dan is eigen schuld dikke bult meer op zijn plaats. In mijn geval helaas ook…

3. Ja, we krijgen er als het goed is iets heel moois voor terug. Is die verdomde zwangerschapsmisselijkheid eindelijk weg, ben ik misselijk van de moeheid…

4. Omdat die ontsierende blauwe aders op mijn lijf, alleen maar blauwer en ontsierender zullen worden, de komende weken. Vooral die op mijn borst is extreem aantrekkelijk.

5. Omdat ik letterlijk en figuurlijk de bokkenpruik op heb. Letterlijk, omdat mijn haar voor geen meter zit. Ik lijk Madam Mikmak wel. Althans, wat ervan mijn pruikje over is, want het valt bij bosjes uit. Figuurlijk, omdat ik momenteel nogal schijn te zeuren. Maar dat doe ik normaal ook, dus of de baby daar schuldig aan is, betwijfel ik. Volgens de manspersoon in mijn leven is de zeurdichtheid nogal toegenomen of zo… (hier is een ideetje: als iedereen gewoon doet wat ik vraag dan hoef ik niet te zeuren, it’s so simple!)

6. Omdat ik opvliegers heb alsof ik al in de overgang ben. ‘s Nachts zweet ik me een kapotje en overdag moeten er voortdurend laagjes kleding weggehaald worden en weer toegevoegd. Ik heb het er verdomd druk mee.

7. Als ik een dag wat minder misselijk ben dan denk ik meteen in plaats van er lekker van te genieten, dat er vast iets niet goed is met de baby. Pffff, het is ook nooit goed.

8. Omdat alles en iedereen stinkt. Mijn dochter ruikt muf, mijn vriend, in de auto hangt een luchtje, ik ruik mezelf… Bah, bah, bah!

9. En waarom heb ik nog steeds geen borsten?! Mijn moeder had het nog zo beloofd!

10. Dat je als hoogtepunt van een fijne zwangerschap, fijn mag bevallen. Newsflash: bevallen zuigt ook.

p.s. Sorry voor alle vrouwen die mij een ondankbaar kreng vinden omdat ze heel graag zwanger willen worden en dit lijstje graag op de koop toe zouden nemen, maar het moest er gewoon even uit: zwanger zijn zuigt gewoon big time. Het kindje dat je ervoor terugkrijgt doorgaans niet. 😉

geen reacties

geef een reactie